اهميّت دادن به تديّن در امر ازدواج
هر كس براي ازدواج خود شرائط و خصوصياتي را در نظر دارد، برخيها به زيبائي دختر و يا پسر بيش از هر چيز ديگر ارزش و اهميّت قائل اند؛ به گونه اي كه با وجود زيبايي تمام مسائل ديگر و معيارهاي اصلي و اساسي ناديده گرفته مي شود، عده اي در ازدواج به وضعيّت مالي پدر دختر، و يا پسر چشم دوخته اند و به محض آنكه خواستگار ثروتمند براي دخترشان آمد، سر از پا نشناخته، معيارهاي اصلي را فراموش كرده، بدون چون و چرا تسليم او مي شوند. و بعضيها هم معيارهاي ديني برايشان اصالت دارد و در عين حال جمال و كمال را نيز ناديده نمي گيرند.
روايات، سخت بر اين امر تأكيد دارد كه در انتخاب همسر، اساسي ترين معيار براي زوجين، ايمان و تديّن است؛ البته اصالت خانوادگي، اخلاق و… را نيز نبايد ناديده گرفت.
درباره متدين بودن زن، پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله فرمود: “تُنْكَحُ الْمَرْأَةُ عَلي اَرْبَعِ خِصلالٍ، عَلي مالِها، وَعَلي دِينِها، وَعَلي جَمالِها، وَعَلي حَسَبِها وَنَسَبِها، فَعَلَيْكَ بِذاتِ الدِّينِ؛(1) با زن به خاطر چهار چيز ازدواج مي شود: مال و ثروتش و بر دينداري اش و زيبائيش و بر اصل و نسب و خانواده اش و تو با زن متدين ازدواج كن.”
كه از همسر جهاز و زر نخواهيد
بغيــر از پاكـي گــوهــر نخواهيــد
بپرس از او كه از ايمان چه داري
نــه از سيم و بستــان چـه داري
كه در بي دين وفا و عاطفت نيست
صفـا و مردمي و معـرفت نيست
لطيفه
مرد فاسقي همسر خود را به تقوا و پاكدامني سفارش مي نمود. عالمي راز مطلب را از او پرسيد كه خود اهل گناه و معصيت مي باشي، ولي به همسرت درس زهد و تقوا مي دهي؟
در جواب گفت: من كه يقين دارم به جهنم مي روم، مي ترسم كه اين زن در جهنم هم من را رها نكند. به اين جهت او را به زهد و تقوا سفارش مي كنم تا سرانجام به بهشت رود و در جهنم براي من مزاحمت ايجاد نكند.(2)
سرانجام ازدواج با مرد غير متدين
زني به شعبه 45 دادگاه حمايت از خانواده تهران شكايت كرد كه مي خواهد از شوهرش طلاق بگيرد و جدا شود. اين زن و شوهر 33 سال با هم زندگي كرده اند. زن شاكي گفت: علّت تقاضاي طلاق اين است كه شوهرم اهل گناه و هرزگي است.(3)
1)-میزان الحکمه ح8736 2)-کشکول امامت ج 2ص66 3)-روزنامه اطلاعات/بهمن/1350